WORKSHOPS

EEN HEKSENBEZEM maken (07/03/17):

Wat hebben wij nodig:

Voor de steel: gebruiken we de es.
Zoek voor de steel naar een lange, rechte stok, een dikke tak met zo min mogelijk zijtakken. Hij mag best zo lang zijn dat je er met je kin op kunt leunen. Laat deze wat drogen, dan kun je na een tijdje de bast eraf snijden. Of eventueel direct de bast afpellen en nog wat laten drogen.

Voor de borstel: gebruiken we 49 takken van de berk in 7 bundeltjes van 7.
Laat deze takken na het snoeien liefst wat drogen. Boor dan eventueel in de steel 2 of 3 gaten zodat men de bundels toch min of meer stevig kan bevestigen. Men mag daarvoor fijne koper/ijzerdraad gebruiken om alles bij elkaar te binden.

WAAROM 7: zeven is een heilig getal dat in veel zaken terugkomt doorheen de geschiedenis zoals ook in de wetenschap. Het symboliseert de kosmos, het is het getal met de grootste magische kracht. o.a. : 7 planeten, zeven weekdagen, de regenboog heeft 7 kleuren, 7 chakra’s, 7 noten (tonen)…. Het is een aanwijzing voor een psychische dynamiek in de vorm van een cyclisch proces. (levenscycli). De 7 staat ook voor innerlijke wijsheid en leiding geven en daarmee ben je spiritueel, intuïtief en…..

Voor de afwerking:
Tussen de scheiding v/d borstel en de steel gebruikt men wilgentakken. Liefst daarvoor verse wilgentakken, bij te droge takken kraken ze meestal af. Men tracht dat errond te vlechten. Bij het eventueel samen binden kan men wel spandraadjes gebruiken die men achteraf verwijderd.

——————————————————————————————————————–

KRUIDEN en hun toepassingen:

cropped-klaproos

Maanden Maart – April – Juni – Juli 2015 van 19u30-22u00:

– dinsdagen:  10 maart en 14 april (WIJZIGING !)

– donderdagen: 14 mei (deze datum werd geannuleerd !), 4 juni (deze datum werd geannuleerd)  en 2 juli 2015 (nieuwe datum !)

Maanden Januari – Februari – Maart 2016 van 19u30-22u00:

Deze lessen zullen opnieuw starten in januari 2016 (nieuwe data volgen …)

Zie ook : https://herbaliciousblog.wordpress.com/

——————————————————————————————————————–

Informatieavond JIN SHIN JYUTSU op 17 maart 2015 om 19u00

Jin Shin Jyutsu is een Japanse harmoniseringskunst die evenwicht brengt in het energie-systeem van ons lichaam en zo voor gezondheid en welzijn zorgt. Jin Shin Jyutsu sterkt ieders diepgewortelde zelfgenezingskracht.

Het is een waardevolle aanvulling bij de reguliere geneeskunde, daar het een diepe ontspanning bewerkstelligt en de gevolgen van stress vermindert.

Deze Japanse methode zal de genezing helpen in een paar minuten. Het helpt ook met boosheid, depressie, angst, nervositeit en vele andere gezondheidsproblemen.

Japanners zijn misschien wel de beste als het gaat om genezing, zonder het gebruik van medicatie. Ze hebben zoveel verschillende manieren en technieken ontwikkeld om bepaalde gezondheidsproblemen te overwinnen. Wist u dat elke vinger is verbonden aan twee organen? Deze Japanse methode zal de genezing helpen in een paar minuten. Het is ongelofelijk hoe mensen gezondheidsproblemen kunnen oplossen met behulp van deze technieken.

Jin Shin Jyutsu is een oude vorm van de Japanse kunst van genezing, die helpt om de emoties in evenwicht te brengen door het stimuleren van specifieke punten op de handen. Het is echt eenvoudig om de methode te begrijpen. Elke vinger is verbonden met een bepaald orgaan, die verbindingen zijn weer gekoppeld aan een bepaalde emotie. Tijd om afscheid te nemen van de antidepressiva en andere medicijnen die u hebt gebruikt om te genezen en controle te krijgen over uw emoties.

JapanseHealingMethode

WERKING:
Houd uw vinger met de andere hand en druk erop met uw hand. Houd het zo 3-5 minuten vast. Adem diep in terwijl u dit doet. Door het masseren van elke vinger kunt u ook een algemene lichaamsharmonisatie bereiken. Voor de beste resultaten, oefen met elke vinger afzonderlijk, en houd ongeveer drie minuten vast bij elke vinger.

DUIM – Organen: maag en milt
Emoties: angst, depressie,
Lichamelijke symptomen: buikpijn, huidproblemen, hoofdpijn, nervositeit

WIJSVINGER – Organen: nieren en blaas
Emoties: teleurstelling, angst, verwarring
Lichamelijke klachten: spierpijn, rugpijn, kiespijn, problemen met de spijsvertering

MIDDELVINGER – Organen: lever en gal
Emoties: Besluiteloosheid, woede, prikkelbaarheid
Lichamelijke klachten: Problemen met de bloedsomloop, menstruatiepijn, problemen met het gezichtsvermogen, vermoeidheid, frontale hoofdpijn, migraine

RINGVINGER – Organen: longen en dikke darm
Emoties: Negativiteit, verdriet, angst voor afwijzing, verdriet
Lichamelijke symptomen: oorsuizen, ademhalingsproblemen, astma, huidziekten, problemen met de spijsvertering

KLEINE VINGER – Organen: hart en dunne darm
Emoties: zorg, angst, nervositeit, gebrek aan zelfvertrouwen – eigenwaarde
Lichamelijke symptomen: hartkwaal, zere keel, maag opgeblazen gevoel, problemen met botten

Je hebt gelezen hoe elke vinger is verbonden aan twee organen: Deze Japanse methode zal helpen bij de genezing in slechts een paar minuten. We moeten toegeven dat Japanners geniale mensen zijn als het gaat om dergelijke methoden. Probeer deze verbazingwekkende healing methode en zie de resultaten voor jezelf !!

En Jin Shin Jyutsu kan nog veel meer zoals u kunt zien in onderstaande video:

Meer informatie: tekeningen ter verduidelijking