DE NOTEBOOM

DE NOTEBOOM (21-30/4 en 24/10-11/11): “een gepassioneerd zoeker”

notenboom

Notenbomen zijn volhouders, ze hebben een onbuigzaam karakter en zijn vaak egoïstisch, agressief en ontoegeeflijk. Tegelijkertijd kunnen ze edel en zacht als boter zijn. De reacties van een notenboom zijn onverwacht en spontaan. Hij is sterk geïnteresseerd in de kracht van het onderbewuste. De notenboom heeft een natuurlijk overwicht op anderen en moet oppassen niet zijn mening op te dringen. Vaak wordt hij bewonderd en geniet hij een groot gezag. Zijn populariteit dankt hij aan zijn vakmanschap.

Notenbomen zijn geniale strategen. De notenboom gunt zowel zichzelf als zijn omgeving geen rust. Alles wat het uiteindelijke doel dichterbij kan brengen, pakt hij aan. Als hij iets wil, krijgt hij het ook, al moet hij doorgaan tot het bittere einde ; compromissen zijn onbespreekbaar. Al lijkt de notenboom soms ietwat afwezig, hij neemt alles in zich op. Zijn ijzersterke geheugen zorgt ervoor dat kleine dingen uit het verleden, ineens weer boven kunnen komen. In de liefde is de notenboom een jaloerse partner en in gevoels-aangelegenheden uitermate hartstochtelijk.

Kernwoorden: meedogenloos, vreemd en vol met contrasten, vaak egoistisch, aggressief, nobel, brede horizon, onverwachte reacties, spontaan, ongelimiteerde ambitie, niet flexibel, moeilijke en ongewone partner, niet altijd geliefd maar vaak bewonderd, ingenieuze strateeg, erg jaloers en gepassioneerd, maakt geen compromissen.

Energie : de energie van de notenboom vermindert twijfel en angst ten gevolge afwijkende meningen van anderen. Zijn kalme bevestigende uitstraling sterkt je in je eigen opvattingen over wat goed is voor jou. Het laat je beter naar je eigen innerlijke stem luisteren zodat je vrede hebt met je eigen beslissingen. Het strekt als het ware je zelfvertrouwen.
De affirmatie die bij de notenboom hoort is: ‘Ik respecteer mijn eigen gevoelens en beslissingen en ik spreek vanuit mijn hart.’

Aan de ene kant ben je vol levensvreugde en draag je dat ook uit. Aan de andere kant ben je gepassioneerd bezig met belangrijke levensvragen en voortdurend op zoek naar de diepere zin van het bestaan. Je bent bereid om jezelf veel dingen te ontzeggen als dat je uiteindelijke doel dichterbij brengt. Als je iets echt wil, zet je door tot het bittere einde. Je bent sterk geïnteresseerd in de kracht van het onbewuste.

De “voorjaarsnoteboom” is nogal gesteld op geestelijk en materieel bezit, en maakt op zorgvuldige wijze zijn beslissingen. Hoewel deze over een zeer sterk lichamelijk geste beschikt, vraagt deze boom lichamelijk nogal eens teveel van zichzelf.

Als “najaarsboom” maak je de eerste 21 jaar van je leven vaak een dromerige en afwezige indruk. Dat is echter maar schijn, want alles wat zich in je omgeving afspeelt neem je intensief waar en komt soms jaren later weer boven. Als het om werk gaat dat je echt boeit, begin je in sommige gevallen aan een reuze project.

okkernoot

NOTEBOOM (Juglans regia):

  • Gebruikte delen: de noten, de bladeren en groene vruchtschaal
  • Werkzame bestanddelen: de noot bevat olie, eiwitten, koolhydraten, anorganische zouten, zink, koper, provitamine A, vitaminen van de B-groep.
  • Eigenschappen: aansterkend, antiseptisch, bloedsuiker-verlagend, bloedzuiverend, samentrekkend, wondhelend, wondreinigend, wormverdrijvend.

walnoot_open

BACH-BLOESEM therapie: “overgevoelig voor invloeden en ideeën” (Juglans regia)

Voor personen die twijfelen alvorens de laatste definitieve stap te nemen voor een nieuw begin. Ze houden teveel rekening met tradities, conventies en mening van anderen. Ze worstelen met een tijdelijk gevoel van onzekerheid en zijn door hun onevenwichtigheid van buitenaf te beïnvloeden .

negatief: aarzelende beïnvloedbaarheid:

  • bij elk nieuw begin of bij situaties waarin zich essentiële veranderingen voordoen
  • bij ingrijpende veranderingen op fysiek vlak, zwangerschap, menopauze etc.
  • voor een stabiliserende werking na chiropractische behandelingen

positief: onbevangen herorïentering:

  • bij een echtscheidingsprocedure, waar nog een negatieve binding is met de partner
  • voor de therapie van verslaafden, met name kettingrokers
  • na een beroerte of een aandoening die een ingrijpende verandering in de levenssituatie als gevolg heeft
  • tak_open_gewerkt_nootWalnootknop