DE APPELBOOM

DE APPELBOOM (25/6-4/7 en 23-31/12): “een liefdevolle bemiddelaar”

Appelboom

De wens van de appelboom is zowel liefde te geven als geliefd te worden. Hij helpt graag anderen en zijn tolerantie is zijn grootste goed. Wanneer iemand het niet meer ziet zitten, komt de appelboom altijd met een oplossing. De appelboom kan met wat investeren in zichzelf ver komen, maar hij leeft liever bij de dag.

De appelboom is een geboren “bemiddelaar”; zijn kracht ligt in het overbruggen van tegenstellingen. Niet vreemd dus dat hij vaak een sleutelpositie in familieverband bekleedt.
Het gevoel van de appelboom botst vaak met de werkelijkheid; diep van binnen zijn ze gevoelsmensen die de wereld leefbaarder willen maken. Tegelijkertijd heeft de appelboom vooral een realistisch karakter en weet hij wat haalbaar is. De appelboom aanvaardt de mens zoals hij is en accepteert dat iedereen zijn eigen weg gaat. Hij is graag onder de mensen. De meestal actieve appelboom kan verlamd raken door verdriet. Hij weet zich dan te troosten met de gedachte dat er mensen zijn die het nog moeilijker hebben. De appelboom is in zijn hart een filosoof met een beetje fantasie.

Kernwoorden: liefde, tengere bouw, veel charme, aantrekkingskracht, aangename aura, flirterig, avontuurlijk, gevoelig, altijd verliefd, wil liefhebben en liefgehad worden, trouw en een tedere partner, erg gul, wetenschappelijke talenten, leeft voor vandaag, een zorgeloze filosoof met fantasie.

Energie: wanhoop, ‘drukmaken’ in overdreven in details, gevoeligheid voor wanorde worden getransformeerd naar orde en zuiverheid in geest en lichaam. Afwijzen van het lichaam, gevoelens van besmetting, bederf, walging van het leven zowel openbaar als in de privé omgeving transformeren naar gevoel van reinheid. Men transmuteerd tot het vermogen om “besmetting” te herkennen. Men komt de staat om zijn zaken in juiste proporties te zien. Ruimdenkend.

Je bent een geboren bemiddelaar, want je bent goed in het overbruggen van tegenstellingen. Aan de ene kant droom je van een mooiere en vreedzame wereld, maar aan de andere kant streef je naar het haalbare. Rede en gevoel gaan bij jou goed samen. Je bent tolerant, accepteert dat ieder mens zijn eigen weg gaat en helpt anderen graag. Af en toe ben je grillig, maar over het algemeen toch evenwichtig. Je bent open en het liefst onder de mensen. Bij verdriet word je soms passief, maar meestal vind je wel iemand anders die er erger aan toe is en door die persoon te helpen, kom je door je eigen moeilijke periode heen.

Als “winterboom” heb je grote ambitie en bereik je vaak een hoge positie. Je hebt een veelzijdige interesse en een grote geestelijke diepgang. Je bent enigszins introvert aangelegd en hebt een feilloos werkend onderbewustzijn. Zomerbomen hebben minder discipline, maar zijn de grootste bemiddelaars.

Als “zomerboom” kom je eerder met diplomatie dan met psychische kracht vooruit. Je beschikt daarbij over een bloeiende fantasie. Een sterk punt van alle appelbomen is dat zij in schijnbaar uitzichtloze situaties wegen en middelen vinden om bijzondere ideeën te verwezenlijken.

DE APPELBOOM (Malus pumila):

appelboom-detail

Eigenschappen: aansterkend, afkoelend, anti-septisch, bloedstelpend, diaree-bestrijden, eetlust-opwekkend, koortswerend, laxerend, urineafdrijvend, verzachtend, zwelling-verminderend.

BACH-BLOESEM therapie: “moedeloosheid en wanhoop” (Malus pumila)

Deze “zuiveringsbloesem” past bij personen die geobsedeerd zijn door een overdreven zin naar zuiverheid en met een huiveringwekkende afschuw voor allerlei onreinheden (vuil, insecten, bacteriën enz.) De betrokken persoon voelt zich snel innerlijk vies of onrein en is vaak een muggenzifter die obsessief zich blind staart op details en kleinigheden en daardoor het geheel uit het oog verliest.

negatief: overdreven reinheidszin en aandacht voor bijzaken

 • voor mensen die voortdurend de handen wassen of zich dagelijks meermaals douchen
 • voor hen die niemand een kus durven geven, nooit uit andermans glas zouden drinken, moeilijk een kind kunnen zogen
 • voor huisvrouwen met een schoonmaakwoede
 • voor zij die door de bomen het bos niet meer zien, overdreven aandacht hebben
 • voor bijzaken en onbenulligheden
 • voor zij die overdreven angst hebben een besmetting op te lopen

positief: juiste verhoudingen zien

 • voor de persoon die een afkeer van zichzelf heeft door een huiduitslag, zweetvoeten, wratten …
 • voor zij die overdreven angst hebben voor “ongedierte”
 • voor het bevorderen van de uitscheiding van gal- of niersteentjes
 • voor het bestrijden van een kater; 4 druppels per half uur
 • voor het bestrijden van neveneffecten van een chemotherapie, antibiotica, verdovende middelen