ALTERNATIEVE KANKERTHERAPIE

AHCC (ImmPower ™)

AHCC is een nieuwe hybride van verschillende soorten medicinale paddestoelen, die elk werden gebruikt in de traditionele genezing in Azië in voorgaande eeuwen. Het resulterende product is een krachtige, single gehybridiseerde paddestoel. Ontwikkeld in Japan, wordt hij gekweekt in een vloeibaar medium met rijstzemelen, en enzymatisch gemodificeerd kan hij gemakkelijk worden opgenomen door het lichaam. AHCC is één van de krachtigste immuunsysteem versterkers. In het bijzonder ImmPower ™ zorgt voor het behoud van de natural killer cel functie, ondersteunt uitgebreide cytokine-productie en bevordert een optimale T-cel en macrofaag activiteit. Meer dan 600 ziekenhuizen in Europa en Azië maken nu routinematig gebruik van AHCC bij kankerzorg.

Antineoplastons

Antineoplastons zijn peptide fracties uit menselijk bloed en urine (peptiden zijn korte keten- aminozuren). Ze zijn ontwikkeld door Stanislaw Burzynski, een Poolse biochemicus en MD, die naar de VS emigreerde in 1970 en werkte als onderzoeker en assistent-professor aan het Baylor College of Medicine tot 1977. Het was hier dat hij deze peptiden heeft ontwikkeld en waar hij zijn theorie neerschreef dat ze belangrijke onderdelen zijn van biochemische reacties in het lichaam en van het  verdedigingsysteem, dat reparaties van verkeerd geprogrammeerde cellen aanpakt,  in plaats van ze te doden. Hij is van mening dat deze peptiden nuttig kunnen zijn tegen alle ziekten die veroorzaakt worden door verkeerde programmering, niet alleen kanker. Hij heeft niet de pretentie om kanker te genezen, maar vindt dat antineoplastons kunnen helpen bij kankerbehandeling.

Abrikozenpitten

Dit is een controversiële therapie. Duizenden mensen hebben wereldwijd, tijdens de laatste 50 jaar, gebruik gemaakt van een belangrijk ingrediënt uit deze abrikozenpitten, nl. een vorm van organische cyanide in zeer kleine hoeveelheden, om kanker te bestrijden. Het officiële standpunt van de FDA is, dat deze therapie in strijd is met hun uitspraken en daarom onderworpen aan vervolging. En inderdaad soms hebben ze wel mensen vervolgd voor de verkoop van abrikozenpitten! Het verhaal van Jason Vale is hiervan een voorbeeld. (doe een internet search voor meer info). De eigenschap van de werkzame stof, de zogenaamde “nitrilosiden” zijn daadwerkelijk in diskrediet gebracht door de overheid en de belangrijkste producenten van geneesmiddelen. Andere namen voor nitrilosiden zijn ook bijv. laetrile, amygdaline en vitamine B-17. Dezelfde nitrilosiden zijn opgenomen in meer dan 1200 verschillende vruchten, noten, granen en grassen. Het spoor van organische cyanide kan effectief de  kankercellen vernietigen  in een  vroeg stadium van de ziekte. Een Mexicaans ziekenhuis heeft meer dan 100.000 kankerpatiënten behandeld  in de afgelopen 35 jaar met behulp van nitriloside-verbindingen. Vreemd genoeg heeft de FDA geen probleem met de standaard vitamine B12 voorschriften, chemisch cyanocobalimin genoemd.

Anvirzel ®

Een nieuw wapen tegen kanker en aids is Anvirzel – van de firma Ozelle Pharmaceuticals – een kruidenextract dat niet giftig is en geen bijwerkingen veroorzaakt. Klinische studies laten zien dat het geneesmiddel vooral effectief is tegen prostaat-en borstkanker. Ozelle heeft 494 kankerpatiënten met het extract behandeld, wat  resulteerde in een hoge mate van succes. Het bedrijf heeft fase I en II studies georganiseerd in Ierland, en stelt dat de proeven die de werkzaamheid van het extract bij kanker bevestigd, succesvol zijn. Ze zeggen dat de patiënten waren verbeterd terwijl het middel geen noemenswaardige bijwerkingen aangaf. De beste resultaten werden behaald in prostaat-, long-en hersentumoren. De sarcomen vertoonden stabilisatie.

Arginine (1-arginine)

Bij arginine, een levensbelangrijk aminozuur, is gebleken dat zij consistent de groei van tumoren remmen. Uit onderzoek is gebleken dat het toedienen van arginine in vrij grote dosissen, “heeft geleid tot vrijwel volledige remming van het kankerverwekkende proces.” In 1980, hebben National Cancer Institute wetenschappers ontdekt dat injecties met arginine in tumor-dragende ratten consequent de groei van tumoren remde.  Hun verslagen gaven volgende feiten weer: “binnen de twee weken werd de omvang van de tumor beperkt tot 80 procent van de oorspronkelijke grootte. Tumor-dragende dieren vertoonden geen toxische effecten van het arginine.” Waarom deze eenvoudige en goedkope aanpak niet wordt gebruikt bij elke conventionele behandeling in kanker centra is na al die jaren nog steeds een mysterie.

Artemisinine

Een Chinees kruid, zoete alsem (qinghao in het Chinees). In in-vitro studies voor borstkankercellijn-onderzoek resulteerde dit in een 28% vermindering van borstkankercellen alleen behandeld met artemisinine, en een verbazingwekkende 98% daling in de borstkankercellen binnen 16 uur die werden behandeld met artemisinine en een ijzeren-verbeterende molecule, transferrine. Dit onderzoek wees op de betrokkenheid van vrij ijzer in het toxische effect van artemisinine in de richting van kankercellen, terwijl ze in principe de gezonde cellen niet aantasten. (“Selectieve toxiciteit van dihydroartemisinine en holotransferrin in de richting van menselijke borstkankercellen,” Life Sciences “70 {2001) 49-56

Avemar

Deze therapie is gebaseerd op het werk van de beroemde Hongaarse biochemicus Albert Szent-Gyorgyi, vooral bekend om zijn Nobelprijs voor de Fysiologie en Geneeskunde (1937).  Avemar is het onderwerp geweest van meer dan 100 gepubliceerde wetenschappelijke rapporten sinds 1996 met betrekking tot in vitro, in vivo en menselijk onderzoek met inbegrip van meer dan 30 peer-review publicaties. Avemar is vandaag één van de meest uitgebreid onderzochte producten van plantaardige oorsprong en heeft aangetoond dat bij gebruik als aanvullende behandeling, het de effecten van de conventionele behandeling van kanker sterk verbetert.

Beta glucanen, 1, 3, 6

Beta-glucanen zijn biologische verdediging modifiers (BDM). Beta glucan-therapie helpt vooral wanneer de immuunsysteem celpopulatie verminderd of beperkt wordt door een ziekte-aandoening, of bepaalde behandelingen, zoals bestraling en chemotherapie.

Winde extract

Hoogmoleculaire extracten van zwaluwtong bleken de groei van kwaadaardige tumoren in muizen te remmen. De extracten bezitten immuunsysteem stimuleren effecten zoals blijkt uit de tumor infiltratie van witte bloedcellen in dieren en verhoogde lymfocyten-waardes. Verder remmen ze angiogenesis (de groei van kankercellen bloedvaten die ze voeden met nieuw bloed). De extractie-methode van de onderhavige zwaluwtong en boekweit extracten is zeer eenvoudig. De huidige winde en boekweit extracten hebben hun nut bewezen in lage toxiciteit-waardes bij anti-kanker therapie voor mens en dier.

Bovine kraakbeen

Ondanks de media-hype rond Haaienkraakbeen, werd Bovine Kraakbeen reeds vele jaren geleden (in de jaren ’70) onderzocht door de Harvard opgeleide arts John F. Prudden. Dr. Prudden heeft in 31 patiëntenstudies een aantal opmerkelijke remissies vastgesteld in pancreaskanker, gemetastaseerde borstkanker en glioblastoma multiforme. Bovine Kraakbeen is een soort stevig, flexibel bindweefsel met een vermogen tot blok-vorming van nieuwe bloedvaten voedende kankercellen. Verschillende formele klinische proeven op mensen in NCI zijn nu aan de gang.

Budwig Flax Oil & Cottage Cheese dieet

Het lijnzaad (lijnzaad) olie dieet werd oorspronkelijk voorgesteld door Dr Johanna Budwig, een Duitse biochemicus en expert op het gebied vetten en oliën in 1951. Haar eenvoudige formule van twee eetlepels lijnzaadolie op een kwart kopje magere kwark (of andere vergelijkbare voedingsmiddelen) helpt de stofwisseling, versterkt het immuunsysteem, vermindert het cholesterolgehalte, en om redenen die niet duidelijk zijn, helpt het remmen van kanker-celgroei. Deze onwaarschijnlijk maar effectieve combinatie van producten is één van de meest populaire en succesvolle alternatieve kankertherapieën. Dr. Budwig heeft verschillende boeken over dit onderwerp geschreven. Lijnzaad Olie bevat ook Omega-3.

Carctol ®

Een combinatie van natuurlijke kruiden ontwikkeld in India. Carctol is goed onderzocht en getest in de behandeling van kanker. Het behandelt alle vormen van kanker zoals kanker van de slokdarm, oor-, neus-keel, hersenen, borst-, lymfoom, longen, bloed, nieren, baarmoederhals, maag, dikke darm, endeldarm en pancreas. Behandeling met Carctol heeft aangetoond dat het geen giftige bijwerking heeft en wordt met succes gebruikt in India en Europa. Naast een succesvolle behandeling van kanker, neutraliseert het ook giftige stoffen geproduceerd door chemotherapeutische medicijnen.

Carnivora (Venus Fly Trap extract)

Carnivora levert essentiële voedingsstoffen aan het immuunsysteem. Sinds 1981 hebben studies wereldwijd de effectiviteit tegen kanker en aids aangetoond. Er zijn  meer dan 2000 patiënten behandeld met Carnivora, onder wie president Ronald Reagan.

Cesium Chloride

Cesium chloride, een alkalische bestanddeel, wordt gebruikt om de pH-waarde van het lichaam te verhogen als een alternatieve of aanvullende behandeling tegen kanker. In de jaren 1930, won Dr. Otto Warburg uit Duitsland de Nobelprijs, voor zijn kankerstudie waaruit blijkt dat kanker gedijt in anaërobe (zonder zuurstof) omstandigheden. Onderzoek van Keith Brewer, PhD, en H.E. Sartori heeft aangetoond dat het verhogen van de pH-waarde of het zuurstofgehalte van een kankercel tot level 8.0,  een dodelijke omgeving creëert en al snel sterft en wordt afgestoten door het lichaam. Tegenwoordig wordt cesium chloride gebruikt in combinatie met kalium.

Chelatietherapie

Kwik, nikkel, lood en aluminium zijn allemaal zware (giftige) metalen. Ze kunnen in ons lichaam komen via diverse bronnen waaronder auto-uitlaat, cosmetica, verf, koffiemelk, zuigelingenvoeding, baby poeder, gebleekte witte bloem, farmaceutische medicijnen, antacida, tandpasta en aspirine. Zware metalen kunnen de natuurlijke ontgiftings-processen van het lichaam blokkeren.  Dit kan leiden tot vermoeidheid, voedingstekorten, en tal van andere gezondheids-gerelateerde klachten. Chelatietherapie is veilig en effectief, het verwijdert zware metalen uit de lichaamscellen en weefsels. Chelatie therapie kan oraal (via pillen) of door middel van injecties worden toegediend. De therapie kan aangewend worden bij het verbeteren van de bloedsomloop en kan deel uitmaken  van een gepersonaliseerde kankertherapie.

Coley’s Toxines

In 1888 ontdekte Dr. William B. Coley (1862-1936), Harvard Medical School, een eminent New York City chirurg en kankeronderzoeker, dat kanker kan niet overleven in een omgeving met een temperatuur van meer dan 42°C (107.6 F). Zijn ontdekking werd eerst openbaar gemaakt, dan belachelijk gemaakt en uiteindelijk onderdrukt en genegeerd. Dr. Coley bedachte succesvol methodes om veilig “koorts” bij kankerpatiënten op te wekken. Helaas vandaag, zelfs na 100 jaar, is er geen spoor van zijn eenvoudige warmte-therapie in de conventionele medische kringen. In sommige privé klinieken wordt het wel  gebruikt.

Geconjugeerd linolzuur of CLA

Vlees en zuivelproducten bevatten een opmerkelijke kanker bestrijder, namelijk geconjugeerd linolzuur of CLA (Tonalin). Echter, een gestage daling van de hoeveelheid CLA in onze voeding tijdens de afgelopen 50 jaar jaar kan worden toegeschreven aan de moderne landbouwmethodes. Het vlees van met gras gevoedde koeien bevat tot vier keer meer CLA als koeien die worden vetgemest met dierenvoeders in stallen. De huidige zuivelproducten hebben slechts een derde van het CLA gehalte die ze vroeger hadden voor 1960. CLA stimuleert het immuunsysteem, remt de groei van kanker, verbetert de gevoeligheid voor insuline (diabetes), verbetert lipideniveaus en heeft geen gekende toxiciteit. Van biologische zuivelproducten kan worden verwacht dat ze meer CLA hebben omdat er een strenge certificatie-eis wordt toegepast. CLA is beschikbaar als voedingssupplement voor o.a. gewichtsverlies, toch mag zijn anti-kanker eigenschap niet over het hoofd worden gezien. Typische dosis 0,75 gram tot 4 gram per dag.

Curcumine (Geelwortel)

Curcuma (diferuloyl methaan) is de actieve stof in Tumeric kruid (geelwortel). Curcuma heeft sterke, onomkeerbare en anti-proliferatieve effecten tegen verschillende in vitro cellijnen. Verder vertonen deze studies in dieren en in voorafgaande Fase I studies bij mensen geen nadelige efecten. Wetenschappers hebben zelfs ontdekt dat kerriepoeder (curcuma is één van de belangrijkste ingrediënten in curry) de verspreiding van borstkanker helpt stoppen. Bharat Aggarwal, Professor aan de Texas Universiteit, zei: “we zijn enthousiast over de onderzoeksresultaten en de mogelijke gevolgen voor de toekomst”. Er zijn tal van artikelen geschreven over de effectiviteit van dit opmerkelijke kruid in de behandeling van kanker. Er wordt aangenomen dat Curcuma bij  kankercellen apoptosis (celdood) opwekt. Men dient de geelwortel wel met een accumulator te gebruiken zoals bijvoorbeeld Omega-3 of zwarte peper extract. Het is verkrijgbaar in capsule-vorm in combinatie met omega-3 of zwartepeper extract.

d-glucarate

Ontdekt door onderzoekers van het MD Anderson Cancer Center in Texas. Ze hebben aangetoond dat d-glucarates long-, huid-, lever-, borst-en darmkanker verlagen met meer dan 60% (Walaszek, 1990). Bovendien hebben ze een inhibitor/remmend effect op kanker van de blaas en de prostaat. Ook in de borst, heeft D-glucarate-toediening in meer dan 20 experimentele dierproeven en in vitro studies significante  kanker-remming bewezen. Het primaire werkingsmechanisme van D-glucarate is, door haar vermogen om ontgifting van zowel de chemische carcinogenen uit de omgeving en oestrogene tumor promotors geproduceerd door het lichaam, zeer effectief. Vrouwen met een hoger risico op borstkanker, hebben een lagere detoxificatie capaciteit voor kankerverwekkende stoffen en oestrogenen. D-glucarate voorkomt inductie van prostaatkanker bij mannen. Calcium d-glucarate tabletten zijn beschikbaar op de markt.

Di-Indool methaan

Di-indool Methaan is de directe metaboliet van I3C (Indole-3-carbinol) en twee keer zo sterk. Dit is een natuurlijk voorkomende extrakt in kool (kruisbloemige familie). Als groente is effectief gebleken, in diverse studies over de hele wereld, dat deze werkzaam is tegen hormonale gerelateerde kankers. Het vermindert hoge oestrogeen niveaus bij zowel mannen als vrouwen, die meestal leiden tot kanker of andere ziektes die vaak in verband worden gebracht met veroudering met ingegrip van prostaat-en vaatziekten, borst-en baarmoeder kanker en gewichtstoename.

DMSO

Dimethyl sulfoxide (DMSO) heeft een breed scala aan therapeutische toepassingen. De meeste artsen zijn zich niet bewust van de waarde ervan ondanks meer dan 3000 wetenschappelijke studies met 500.000 patiënten (vanaf 1991!). DMSO bindt met water en verandert de structuur van het water in de cel, waardoor het de genezing van cellulaire schade bevorderd. Het  verhoogt ook de doorlaatbaarheid van de celmembraan, waardoor toxines de binnenkant van de cel beter kunnen verlaten. DMSO verbetert het immuun-systeem, vermindert allergische reacties, verhoogt de immuniteit voor infecties, remt de groei van kanker en vermindert de potentie van toxines. DMSO wordt genegeerd in de conventionele geneeskunde.

Ellaginezuur  (Ellagic Acid)

Het Hollings Kanker Instituut aan de Universiteit van South Carolina heeft in een wetenschappelijk onderzoek op een groep van 500 patiënten met baarmoederhalskanker, dit middel uitvoerig uitgetest. Uit deze jaren lopende studies blijkt dat een natuurlijk product, met de naam Ellaginezuur, de zogenaamde G-arrestatie bevordert waardoor binnen de 48-uur de mitose-kanker celdeling remt/stopt en apoptosis (celdood) optreedt binnen de 72-uur voor borst-, pancreas, slokdarm-, huid-, darm-en prostaatkanker cellen. Ellaginezuur is  klinische getest op menselijke cellen en laat ook  zien dat het de vernietiging van het p53-gen door kankercellen verhindert. Ellaginezuur vindt je  in verschillende voedingsmiddelen. Het is vooral effectief voor mensen met een genetische aanleg voor kanker.

Epican Forte ®

Epican Forte ™ is ontwikkeld door de Duitse arts dr. Mathias Rath en maakt gebruik van vier primaire voedingsstoffen die synergetisch werken om een bepaald type enzymatische activiteit in verband met kankercellen, te remmen. Het versterkt ook het bindweefsel dat bijdraagt aan de normale celgroei. Deze voedingsstoffen zijn vitamine C, Lysine, Proline, en groene thee extract (met 80% polyfenolen). Kankercellen produceren bepaalde enzymen die tijdelijk het bindweefsel  verteren  waardoor deze cellen zich vrij kunnen  bewegen door het lichaam. Dit speciale enzymatische proces kan worden geremd, zodat grote beweeglijkheid van kwaadaardige cellen en hun groei wordt voorkomen.

Essiac thee

Dit is één van de oudste en meest gewaardeerde alternatieve behandelingen bij kanker. Samengesteld uit ginseng wortel (Burdock), Indiase Rabarber (paraplu plant), Sheep Sorrel (Rumex acetosella, schapen zuring), Slippery Elm (gladde iep) en af en toe andere ingrediënten afhankelijk van de fabrikant. Merk op dat sommige bedrijven de schapen zuring vervangen  door geel dock wortel of krullend dock kruid. Dit is echter niet aanvaardbaar. Essiac werd succesvol gebruikt door een Canadese verpleegkundige, Rene Caisse (Essiac is haar naam achterstevoren gespeld), die er duizenden kankerpatiënten mee behandelde vanaf de jaren ’20. Ze beweerde dat ze de  formule had gekregen van Canadese Ojibway Indianen. Ze werd diverse malen gevangen genomen  voor “het beoefenen van de geneeskunde zonder vergunning”. Haar begrafenis, in 1978 op 90-jarige leeftijd, werd druk bezocht door honderden ex-kankerpatiënten die haar de laatste eer geschonken voor het redden van hun leven.

De Chinese regering heeft  Essiac getest  op honderden patiënten met kanker en het blijkt effectief ‘te zijn als medicijn’ om kanker te genezen. De Chinezen halen hun kruiden uit Canada waar de beste thee wordt gebrouwen, gebotteld en verkocht over de hele wereld. Zie ook http://www.AllensClub.com. Allen heeft de Essiac Tea gedurende vele jaren bestudeerd en heeft hierover een boek geschreven onder de naam “Essiac Essentials – De Opmerkelijke Herbal Cancer Fighter” vertaald door Sheila Sneeuw en Mali Klein. Sheila Sneeuw was een goede vriendin van Rene Caisse. Cessiac, de Chinese versie die bij voorkeur wordt gespeld met een C, en Yuccalive, een andere krachtige kruiden-mix, zijn beschikbaar voor de VS en Canada van MPS International Marketing, Inc, gevestigd in British Columbia.

Far  Infrarood therapie

Net als Coley’s Toxine therapie en het succes van Dr. Josef Issels onderzoek (zie hogervermeld), helpt infraroodwarmte daadwerkelijk de kankercellen te doden, verbetert de effectiviteit van chemotherapie en vermindert de bijwerkingen van giftige conventionele kanker-behandelingen. Far Infrarood therapie verhoogt kunstmatig de temperatuur van het hele lichaam of van een specifiek lichaamsdeel en dringt diep door (vier tot vijf centimeter) in de huid en in de ontgiffende organen van het lichaam. De moleculaire vibraties – het “schudden” van de weefsels – versnellen metabole uitwisseling tussen de cellen. Tegelijkertijd verhoogt het regeneratieve vermogen van het lichaam en vermindert de pijn bij toenemende circulatie. Jim Chan, natuurgeneeskundige arts uit Vancouver, die al ongeveer 5.000 patiënten behandelde met kanker, legt uit dat lange golf infrarood therapie de mogelijkheid biedt om ” de beschermende ringen te breken rond de schadelijke moleculen in het lichaam”, zodat ze niet meer kankerverwekkend zijn. Het verzwakt ook de banden tussen toxines en menselijke weefsels zodat de opgeslagen giftige stoffen sneller en in grotere hoeveelheden uit het systeem worden verwijderd via zweet of via excretie langs de lever en darmen.

Flavonoïden

Op 30 maart 2000 verscheen er een CNN nieuwsbericht, geschreven door Miriam Falco, waarin een recente studie aantoonde dat flavonoïden, in diverse biologische verbindingen te vinden in meer dan 4.000 groenten en fruit, de groei van menselijke kankercellen in labo testen lijken te remmen. De voorlopige bevindingen werden gepresenteerd door de firma KGK Synergie Inc. op een nationale bijeenkomst van de American Chemical Society in San Francisco. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met het Amerikaanse ministerie van Landbouw en gericht op 22 flavonoïden die van nature in sinaasappel- en mandarijnsap zitten. Dr. Naila Guthrie, Voorzitter van de Onderzoeksraad , zei dat de resultaten “zeer bemoedigend” zijn en dat de werking van deze flavonoiden effectief kunnen zijn tegen longkanker, prostaatkanker en melanoom cellen. De studie vond ook dat synthetisch geproduceerd flavonoïden effectief de groei van de dikke darm kankercellen remt. Uit eerder onderzoek uitgevoerd door Guthrie is aangegeven dat onderdelen gevonden in citrus sappen heeft aangetoond dat de groei van menselijke borstkankercellen in labo-testen verminderde.

Fucoidan >  U-Fucoidan

Al jaren, staan  wetenschappers en onderzoekers voor een raadsel waarom de mensen in Okinawa, Japan, geen kanker krijgen en waarom zij ’s werelds hoogste percentage 100-jarigen tellen. Okinawanen houden van Kombu, deze bevat lange keten koolhydraten, genaamd fucoidan, die veelvuldig aanwezig zijn in deze zeewier delicatesse. Fucoidan wordt soms aangeduid als U-fucoidan. Vandaag zijn er meer dan 600 wetenschappelijke studies in de US National Library of Medicine databank met betrekking tot het medisch gebruik van deze geweldige stof.

GEIPE therapie

Voor het eerst gemeld in 1959 in het tijdschrift Science, Geipe is een zachte vorm van DC elektrotherapie (algemeen 2,4 milli-ampère op minder dan 3 volt) toegediend voor slechts een paar dagen. De huidige experimentele gegevens wijzen erop dat deze nieuwe therapie het meest geschikt is voor de behandeling van solide vormen van kanker (tumoren) zoals blaas-, bot, hersenen, borst-, baarmoederhals-, colon-, slokdarm-, nier-, lever-, long-, eierstok-, alvleesklier-, prostaat-, rectaal, huid, maag, testikels, keel en baarmoeder. Geipe therapie deactiveert het ribonucleotide-reductase enzym die kankercellen gebruiken voor hun ongecontroleerde groei. In een perfecte wereld, is dit de ideale kanker-therapie, omdat het éénvoudig te controleren is, zo goed als gratis is en snel effectief werkt. Er is weinig winst te maken en iedereen kan het  uitvoeren dus wordt het genegeerd  door de conventionele medische wereld.

Gerson’s Dieet

Een strenge maar effectieve voedingsaanpak voor de bestrijding van allerlei ziekten. Max Gerson (1881-1958), een Duitse arts, ontwikkelde in 1907 zijn dieet- en ontgiftings-behandelingen voor kanker. Aanvankelijk begon hij te experimenteren met een dieet om zijn eigen terugkerende migraine te behandelen en dit werkte. Gerson begon andere patiënten met huidproblemen, tuberculose en andere chronische ziekten zoals artritis, hart-en vaatziekten, chronische sinusitis, zweren, colitis, hoge bloeddruk, en psoriasis te behandelen. In 1928, kwam een vrouw met kanker bij Gerson en vroeg hem om haar te behandelen. Tot die tijd had Gerson  nog geen  kanker patiënten behandeld en wist weinig over kanker. De vrouw stond erop en Gerson legde haar zijn strenge dieet-regime op. Haar kanker reageerde hierop positief. Andere kankerpatiënten kwamen naar Gerson voor behandelingen tot dat hij in 1933 uit Duitsland moest vluchten voor het Hitler-regime. Hij had opgemerkt dat een gestoorde leverfunctie vaak kankervorming voorafging, daarom geloofde hij dat dit de sleutel tot herstel was, namelijk de leverfunctie optimaliseren. Dit deed hij door middel van ontgifting. Gerson stelde ook vast dat het belangrijk is om de natrium/kalium balans te herstellen, zij is immers veranwoordelijk voor de zuurstoftoevoer naar de lichaamscellen.

Germanium

Een veelzijdige en heilzaam mineraal dat in hoge concentratie in veel medicinale planten aanwezig is. Germanium is een zuurstof-katalysator, antioxidant, elektrostimulant en immuunsysteem-versterker. Dit werd zwaar onderzocht in zowel de Verenigde Staten als in Europa.  De drie organische Germanium-verbindingen namelijk, Ge-132, Sanumgerman en Spirogermanium vormen, op cellulair niveau, het bewijs van anti-kanker eigenschappen en deze zijn reproduceerbaar in diverse kankeronderzoeken. En, gelukkig, het is goedkoop.

Graviola (zie ook N-Tense)

Bijna 25 jaar geleden werd ontdekt dat het blad van de Peruaanse Graviola boom natuurlijke verbindingen bevat met uitzonderlijke cytotoxische activiteiten, m.a.w. ze hebben de eigenschap om abnormale celdeling te voorkomen. In de vroege jaren 1990, werd er uitgebreid en onafhankelijk onderzoek gedaan – inclusief onderzoek door één van de belangrijkste hedendaagse farmaceutische bedrijven en door het National Cancer Institute. Hoewel nog niet op grote schaal werd getest op patienten, is Graviola onderzocht in meer dan 20in vitro labo-onderzoeken sinds de jaren ’70, waar werd aangetoond dat het effectief kwaadaardige cellen  dood  in 12 verschillende soorten kanker, waaronder darm-, borst-, prostaat-, long- , en pancreaskanker. Verder is aangetoond dat het 10.000 keer sterker is in het doden van dikke darmkankercellen dan Adriamycine, een veel gebruikt chemotherapeuticum. Het vertoont de eigenschap om kankercellen selectief te doden zonder nadelige gevolgen voor gezonde cellen,  in grote tegenstelling tot chemotherapie. Vandaag is het algemeen beschikbaar op het internet in pil-of vloeibare vorm.

Groene thee

Opwindende onderzoeken zijn gepubliceerd over groene thee en de anti-kanker eigenschappen ervan. Een recente studie uit Japan toont aan dat groene thee veel verder  gaat dan haar rol als een bekende antioxidant. Een van de factoren die kankercellen onderscheidt van normale cellen is dat ze telomerase, een enzym dat telomeren aan de uiteinden van het DNA bevat, blijft hebben. De meeste normale cellen hebben geen telomerase om hun telomeren te behouden. Elke keer als een normale cel zich deelt, zijn de telomeren verdwenen . Als alle telomeren op zijn, sterft de cel. Kankercellen hebben het vermogen om hun telomeren te behouden en dat kan het geheim van hun onsterfelijkheid zijn. Het remmen van telomerase en de veroorzaker van kankercellen  en bijgevolg telomeren in te korten, is uitgegroeid tot een focus van de behandeling van kanker. De eerste natuurlijke telomerase remmer is ontdekt: groene thee! Japanse onderzoekers zijn erin geslaagd aan te tonen dat groene thee extract (ECGC) telomerase van kankercellen remt in twee verschillende soorten in-vivo kanker: leukemie en het solide tumor type kanker. Binnen een maand van de behandeling begon een deel van de kankercellen te sterven. Binnen drie maanden waren de meeste cellen dood. Het experiment werd een aantal malen herhaald met hetzelfde resultaat. Vreemd genoeg is dat de telomeren van normale cellen onaangetast bleven. Extract van groene thee in de vorm van pillen beschikbaar.

Haelan 951 ®

Haelan 951 is een veelbelovend en populair voedingsgebaseerd anti-kankermiddel gemaakt van gefermenteerde sojabonen, in de vorm van een vloeibaar extract. Het scala aan voordelen zijn onder andere het blokkeren van kanker-cel bloedvoorziening, enzymatische activiteit, tumor-reductie, het stimuleren van het immuunsysteem en het verlichten van  de neveneffecten van toxische conventionele behandelingen.

Hansi therapie

Hansi is een algemene term die de Argentijnse botanicus, Juan Hirschmann, gaf aan zijn familie homeopathische gebaseerde behandelingen voor een breed scala aan allerlei ziekten, waaronder kanker, aids, chronisch vermoeidheidssyndroom, artritis, astma, en hepatitis. Vroege experimenten in de jaren 1970 leidde tot de succesvolle behandelingen voor allerlei dierlijke vormen van kanker. In juli van 1990, opende hij zijn eerste kliniek in Buenos Aires en begon de behandeling van kankerpatiënten met Hansi. Hirschmann en zijn team van artsen hebben nu  bijna 100.000 Argentijnen behandeld in drie klinieken in Buenos Aires, en ze geven aan dat Hansi positieve resultaten heeft opgeleverd in diverse vormen van kankerbehandeling. Hansi International Ltd, is een Bahamaanse bedrijf met productie en wereldwijde distributierechten voor alle van Juan Hirschmanns’ homeopathische middelen. Het behoudt zijn productiefaciliteit in Freeport, Grand Bahama’s, en importeert het product onder eigen benaming en met vrijstelling van de FDA regel.

Hoxsey therapie

Harry Hoxsey (1901-1974 Illinois), een autodidact genezer, genas vele kankerpatiënten met behulp van een “kruidenmiddel” doorgegeven via zijn overgrootvader. In de jaren 1950 was Hoxsey Cancer Clinic in Dallas ‘s werelds grootste particuliere Cancer Center, met vestigingen in zeventien landen. Twee federale rechtbanken bevestigden toch de therapeutische waarde van de Hoxsey kruiden tonic. Zelfs zijn aartsvijand, de American Medical Association en de Food and Drug Administration, heeft toegegeven dat zijn behandeling  sommige vormen van kanker kan genezen, de therapie was “vergelijkbaar met een operatie, radium- en x-ray-therapie” zonder de verwoestende bijwerkingen van deze behandelingen. Maar in de jaren 1950, aan het einde van het McCarthy-tijdperk, werden Hoxsey’s klinieken gesloten. Drie jaar later, op verzoek van Mildred Nelson, Hoxsey’s hoofd verpleegkundige, verhuisde het bedrijf naar Tijuana in Mexico.

Hulda Clark’s therapieën

Al decennia lang is Hulda Clark een zeer omstreden genezer. Hoewel veel mensen haar wereldwijd als een visionaire wetenschapper, therapeut en humanitair onderzoeker, bestempelden, beschouwden velen haar als een kwakzalver. Dokter Hulda Clark studeerde Biologie aan de Universiteit van Saskatchewan, Canada, waar zij Magna Cum Laude afstudeerde in 1950. Later behaalde zij haar Doctoraal in Fysiologie aan de Universiteit van Minnesota. Al haar studies focusten zich op biofysica en cellulaire fysiologie.

Zij ontdekte dat kankercellen, zoals alle materie, op een bepaalde frequentie vibreren. Zij kunnen vernietigd worden met een combinatie van kruiden en een klein toestelletje  “een zapper of Syncrometer”. Dit is een apparaatje dat een zwakstroompje door het lichaam laat gaan, en daarbij zieke cellen, virussen en parasieten vernietigt. Het kan online besteld kan worden. Op YouTube is ook een demonstratie van de technologie van Dr. Clark te vinden, in het Nederlands  Met name deel 3 en deel 4, over het vaststellen en genezen van kanker en AIDS, zijn een eye-opener. Haar boek over kanker, die vele malen werd verkocht, heet “The Cure for All Cancers (De kuur voor alle kankers)”.

Royal Rife methode

De apparaten van de briljante Amerikaanse uitvinder Royal Rife  (1888 – 1971) werkten op dezelfde manier. Hij genas vele mensen van kanker, maar werd keihard aangepakt door de gevestigde orde. Gelukkig zijn zijn ideeën nooit verloren gegaan, en vooral dankzij het internet worden er nu weer over de hele wereld apparaten gebouwd en behandelcentra opgericht die werken volgens de Royal Rife methode.

Een documentaire over het leven van Royal Rife  begint als volgt: “de atomen die samen een molecuul vormen, worden bij elkaar gehouden door een energetische band die zijn eigen specifieke elektromagnetische frequentie heeft. Geen twee soorten moleculen hebben dezelfde elektromagnetische frequentie of energetische signatuur. Door de intensiteit van de frequentie van de moleculaire structuur van een wijnglas te verhogen, kan de wetenschap dat glas laten barsten. Dat is een algemeen aanvaarde natuurwet. Waarom kunnen andere moleculen dan niet geïsoleerd en aangevallen worden op dezelfde manier? Waarom kunnen de trillingsfrequenties van dodelijke virussen, zoals kanker en AIDS, niet geïdentificeerd en vernietigd worden? Waarom heeft niemand daar onderzoek naar gedaan? Nou, dat heeft wél iemand gedaan!”

Hydrazine sulfaat

Dit is een industriële stof die voor het eerst in de behandeling van kanker werd gebruikt in de jaren ’70 door Joseph Gold, MD, van het Syracuse Cancer Research Institute. Het gebruik is gebaseerd op het feit dat een kankercel wordt herkend en afgeleid via energie uit gegiste suiker in plaats van door de verbranding van zuurstof zoals bij normale cellen. Gold redeneerde dat hydrazinesulfaat de lever in staat stelt om suiker te  leveren aan de tumor en op die manier, de groei gaan te remmen van tumoren. De voorstanders van hydrazine sulfaat beweren ook dat het nuttig is bij de bestrijding van cachexie, extreem gewichts-verlies die vaak wordt geassocieerd met de terminale fase van kanker. Meer info zie de website van Syracuse Cancer Research Institute op http://scri.ngen.com/articles_scri.html.

Onderkoeling therapie –  Hyperthermie

Een behandeling waarbij lichaamsweefsels kort worden blootgesteld aan iets hogere temperaturen die de kankercellen doodt. Het wordt soms gebruikt bij conventionele therapieën om kankercellen gevoeliger te maken voor de effecten van straling en bepaalde geneesmiddelen tegen kanker. Lokale hyperthermie (verhitting van een zeer klein gebied, zoals een tumor) is een vaste kanker-methode met één eenvoudig basisprincipe: als een temperatuurverhoging tot 106 ° F (42°C) kan worden verkregen gedurende één uur in een tumor, worden de kankercellen vernietigd terwijl de omringende normale cellen onaangetast blijven. Het gebied kan uitwendig worden verhit via een hoge frequentie gericht op de tumor. Ultrasound is gemakkelijker richtbaar dan andere energiebronnen en kan worden toegepast op tumoren op de huid tot 8 cm (ongeveer 3 inch) in het lichaam. Het gehele lichaam verwarmen wordt gebruikt om uitgezaaide kanker doorheen het hele lichaam te behandelen, dit kan met behulp van warm-waterdekens, hete wax of thermische kamers vergelijkbaar met grote incubators. Al tientallen jaren, was het een zeer populaire behandeling in Duitsland en Japan.

Immunotherapie

Dit is een algemene term die verwijst naar de vele manieren en middelen die er vandaag zijn om het immuunsysteem te stimuleren of te herstellen. Immunotherapie wordt ook gebruikt om bepaalde neveneffecten te verminderen die worden veroorzaakt door de gebruikelijke behandelingen van kanker, ook wel biologische therapie, biotherapie, of biologische respons modifier (BRM) therapie genoemd. De meeste chemotherapeutische geneesmiddelen brengen ernstige schade zal toe aan de het immuunsysteem.

Immunocal ®

Immunocal wordt geproduceerd en gedistribueerd door Immunotec Research Ltd, gevestigd in Canada. Het is een gepatenteerd 100% natuurlijk voedingssupplement, zonder recept verkrijgbaar. Het is veilig verklaard, zonder gekende negatieve bijwerkingen of toxiciteit. In experimenteel onderzoek en klinische studies is aangetoond dat Immunocal positieve resultaten brengt in de behandeling van ernstige ziekten zoals aids, kanker en hepatitis en bacteriële infecties. Immunotec Ltd. heeft octrooien neergelegd in Australië, de VS en Canada. Immunocal biedt ook een krachtige middel tegen het verouderingsproces, toe te schrijven aan schade door vrije radicalen. Gecontroleerde studies bij proefdieren, gevoed met Immunocal, blijkt een toename van de levensduur van 30% tot 60% te geven, dit is voornamelijk toe te schrijven aan de verhoogde weerstand tegen ziekten. Immunocal is het resultaat van 18 jaar onderzoek aan de McGill University. Klinische studies werden uitgevoerd in Noord-Amerika en Japan.

Indole 3 Carbinol (Zie ook Di-indool methaan)

I3C, zoals het vaak wordt genoemd, is getest op diverse patienten en de resultaten zijn zeer veelbelovend. Indol-3-carbinol vermindert of stopt de vorming van pre-cancereuze letsels (papillomen) in 12 van de 18 patienten, met terugkerende luchtweg papillomen. Daarnaast is in een kleine studie, waarbij telkens 200 of 400 mg indool-3-carbinol per dag en gedurende 12 weken, werd toegediend aan patienten in een vroeg stadium van baarmoederhals-kanker, bij 8 van de 17 vrouwen een merkbare verbetering zichtbaar. Voorlopige studies hebben ook aangetoond dat indool-3-carbinol de omzetting van oestrogeen doet stijgen bij kanker-producerende vormen tot niet-toxische afbraakproducten. Indol-3-carbinol is in hoge concentraties te vinden in broccoli, maar is ook in andere kruisbloemige groenten, zoals bloemkool, kool- en boerenkool aanwezig. Deze behandeling kan worden aanbevolen voor alle hormonale gerelateerde kankers. Opmerking: Di-indool methaan is een sterkere metaboliet van I3C.

IPT (Insuline Versterkte Therapie)

IP therapie maakt gebruik van het hormoon insuline (verschillende van het diabetische gebruik). Behandeling van kanker met IPT is veel veiliger, effectiever en goedkoper en heeft vrijwel geen bijwerkingen. Onderzoek heeft aangetoond dat de kankercellen liefst 10 tot 15 maal meer insuline-receptoren op het oppervlak hebben dan normale, gezonde cellen. Met insuline openen deze receptoren de celwandkanalen waarmee ze voedingsstoffen naar de cel  voeren (kankercellen hebben meer van deze receptoren dan normale cellen). Als insuline wordt toegediend aan een patiënt behandeld met chemotherapie, openen de receptorkanalen van zowel de kankercellen als de normale cellen. De kankercellen absorberen dan tien keer de hoeveelheid van een normale cel waardoor slechts een kleine dosis chemotherapie hoeft gebruikt te worden (meestal slechts 10% van de normale hoeveelheid). De normale cellen zijn relatief ongevoelig voor die kleine dosis van de chemotherapeutische geneesmiddelen, dat is niet zo met kankercellen – deze worden dan vernietigd.

IP6 ®

IP6 is een uniek voedingssupplement en bevat vitamine B-complex inositolfosfaat gebonden met natuurlijk inositol. IP6 gebonden inositol zit in elke lichaamscel, en volgens het boek “IP6 Nature’s Revolutionaire Kanker-vechter” van AbulKalam M. Shamsuddin, MD, PhD., zijn de effecten van deze combinatie (IP6 + inositol) groter dan die van elke aparte vorm. IP6 is ook een anti-oxidant: het  neutraliseert  de schadelijke effecten van vrije radicalen op het lichaam en er is ook aangetoond dat het de immuniteit versterkt  door de positieve activiteit van natural killer(NK)-cellen. Cellen van het immuunsysteem (ook wel lymfocyten genoemd) zijn de eerste-lijn-verdediging tegen een verscheidenheid van ziekten, virussen en andere organismen die infecteren. Er werden uitgebreide dierproeven en patienten-studies met IP6 gestart en er werden geen bijwerkingen gevonden, bij ofwel directe toediening met IP6 of in combinatie met chemotherapeutische middelen. Dr. Shamsuddin stelt dat IP-6 en Inositol daadwerkelijk de kankerbehandeling kan versterken. Volgens de Universiteit van Maryland School of Medicine, is IP6 therapie beloftevol in de preventie en behandeling van kanker. Het verhoogt het anti-kanker effect van conventionele chemotherapie, controleert uitzaaiingen en verbetert de kwaliteit van het leven.

Iscador ® (Maretak)

Iscador is de geregistreerde merknaam van een extract van de maretakplant die van nature groeit op de schors van verschillende bomen. Het kwam voor het eerst op de markt in 1917 in Zwitserland, en vandaag is het in vele delen van Europa beschikbaar. Iscador werd in de Verenigde Staten onder de aandacht van het publiek gebracht door de actrice Susan Sommers als een complementair geneeskundig middel. Het wordt in Europa voorgeschreven door oncologen naast de conventionele kankertherapieën zoals bestraling, chirurgie en chemotherapie. De werking is veelzijdig en complex, maar er wordt nu erkend dat  Iscador verantwoordelijk is voor de stimulatie van bepaalde delen van het immuunsysteem die de groei van kankercellen vertragen. Veel patiënten melden ook een verbetering van de levenskwaliteit en hebben hierdoor een positievere levenshouding en ervaren ook veel minder pijn. In de Verenigde Staten is Iscador alleen via recept verkrijgbaar onder de merknaam ISCAR. In Nederland reageert de reguliere geneeskunde heel  verschillend op dit middel en artsen/specialisten zullen het middel niet via recept voorschrijven.

Issels Behandeling

Dit is een 50-jarig oud Europees therapeutisch-systeem ontwikkeld door Dr. Josef Issels. De therapie bestaat uit ontgifting, nutritionele ondersteuning, vitaminen-aanvulling, mineralen en enzymen toevoeging, chelatietherapie, acupunctuur, massage therapie, counseling, zuurstof/ozon-therapie, vaccins, lichttherapie en warmtetherapie. Kortom, een werkelijk geïntegreerde aanpak voor de behandeling van kanker. Zijn benaderingen is niet noodzakelijkerwijs bedoeld om de conventionele zorg te vervangen, maar kan. Met de Issels behandeling, worden de zogenaamde “ongeneeslijke” kankerpatiënten en als follow-up van een conventionele behandeling, wordt de kans op genezing zeer hoog. Dr. Issels is vooral bekend om zijn ongelooflijke successen in het behandelen van zogenaamde ongeneeslijke gevallen. Hij zegt het volgende over warmte-therapie: “kunstmatig geïnduceerde koorts heeft een enorm potentieel in de behandeling van vele ziekten, waaronder kanker.”

Metabole therapie Kelley’s

Het Metabolic Kelley dieet werd ontwikkeld door Dr. Donald Kelley, DDS, een onder-gewaardeerde tandarts, wetenschapper, onderzoeker en humanitair. In de jaren ’70 bereidde hij de weg voor door een dieet dat gebaseerd is op bepaalde alvleesklier enzymen, welke verbazingwekkend succesvol bleken te zijn tegen kanker. Hij was echter een tandarts en geen arts, MD. Ongeacht zijn methode had zijn dieet een slagingspercentage van meer dan 90% binnen een tijdspanne van 6 maanden voor degenen die exact zijn programma/dieet volgden. Deze man is nu met pensioen maar zijn werk wordt voortgezet door Dr. Nicolas Gonzalez in New York, gefinancierd door de Amerikaanse regering, zodat hij  officieel  een onderzoek kan ontwikkelen identiek aan Dr. Kelley’s studies. U kunt zijn boek “Een antwoord op kanker” gratis online lezen, zie http://www.drkelley.com/CANLIVER55.html

Laetrile (Zie ook Abrikozen pitten)

Deze langdurige maar omstreden therapie is nog steeds verboden door de Amerikaanse regering na 50 jaar lobby-werk, terwijl het wel wordt toegepast in 17 andere landen verspreid over de hele wereld. Laetrile, ook wel Amygdaline of vitamine B17, is een krachtige  kankerbestijder in combinatie met andere geschikte behandelingen. Het boek “Alive and Well, door Philip E. Binzel Jr. MD documenteert zijn vele succesverhalen met Laetrile. Vandaag is het beschikbaar in injecteerbare vorm en pillen maar veel mensen  kiezen ervoor om abrikozenpitten te eten – een rijke natuurlijke bron van amygdaline. Sommigen geloven dat de zaden, die zijn vervat in de pit van de abrikoos, identiek zijn  aan de extracten die op de markt beschikbaar zijn. Opmerking: een zoektocht op internet zal diverse aanbevelingen beschrijven voor de inname van abrikozenpitten. De dosis die men hanteert is één pit per 10 kilo lichaamsgewicht per dag. Een langzame maar gestage opbouw van het aantal wordt meestal ook sterk aanbevolen, samen met waarschuwing  over een overdosis aan deze pitten.

Lactoferrine

Bij gezonde individuen is Lactoferrine een front-line defensief systeem dat onze lichaams- openingen, zoals ogen, mond & neus, beschermt tegen besmettelijke invasie. Lactoferrine heeft een uniek vermogen om zich te binden aan ijzer, een essentieel mineraal dat een breed scala van ziekteverwekkers en tumoren gebruikt bij de voortplanting en cellen groei – vooral bij kankergroei. Wanneer een gezonde lichaam wordt geïnfecteert of bij tumorvorming, is lactoferrine in grote hoeveelheden in de nabijheid van de infectie of tumorvorming aanwezig. Lactoferrine bindt zich dan met ijzer en het wordt onbereikbaar voor de bacteriën of de tumor, het is een soort “verhongeren” van de bacteriën of de tumor. De conventionele kankertherapie heeft niet de neiging om veel aandacht te besteden aan het verbeteren van het immuunsysteem. In feite zijn de meeste conventionele kankertherapieën schadelijk voor  het immuunsysteem of onderdrukken het. Er zijn vele immuunsysteem stimulerende en herstellende producten beschikbaar waarbij men Lactoferrine kan combineren met andere stimulerende middelen.

Cannabis – hennep

Met stip op nummer één staat cannabis, ook wel hennep, wiet, of marihuana genoemd. Onder laboratoriumomstandigheden is aangetoond dat cannabinoïden, de werkzame stof uit de hennepplant, kankercellen te lijf gaan en vernietigen. Dit doen ze zonder de gezonde cellen aan te tasten. Sterker nog, ze maken deze nog gezonder! Zelfs op moeilijk toegankelijke plaatsen zoals in de hersenen doet dit stofje feilloos zijn werk. De heilzame werking van hennep is bijna al zo lang bekend als er mensen op Aarde rondlopen, daarom zijn er ook in eeuwenoude graven resten van hennep aangetroffen.

Nog steeds is hennep in de meeste landen ter wereld verboden, ondanks de verbluffende resultaten. Gelukkig raken sinds de opkomst van het internet steeds meer mensen weer bekend met deze wonderplant, en wordt er thuis weer volop hennep-olie en hennep sap geproduceerd.

Het sap is makkelijk te maken, want kant-en-klare sapmachines (ook wel juicers genaamd) zijn overal te koop. Koop wel een goede, want hennepbladen zijn behoorlijk taai. Eén klein glaasje sap staat al staat bol van de cannabinoïden, die niet alleen kankercellen te lijf gaan, maar o.a. ook als ontstekingsremmers en als antioxidanten werken. Ze hebben geen enkele bijwerking, en zijn dus ook niet geestverruimend of verslavend.

Ook van de olie (deze olie niet verwarren met hennepzaadolie, hennepzaadolie is legaal verkrijgbaar, de geconcentreerde hennepolie niet) is maar weinig per dag nodig om het middel zijn werk te laten doen, en in de meeste gevallen is het resultaat direct voelbaar. Hennep-producten zijn veilig voor iedereen, ook voor kinderen.

Wanneer het lichaam beschikt over voldoende essentiële (deze kan het lichaam niet zelf aanmaken) vetzuren omega 3 en 6 in de juiste verhouding kunnen de cellen meer zuurstof uit het bloed opnemen en dit werkt dan weer preventief ter voorkoming van kanker. Een zuurstofrijke cel wordt niet snel een kankercel (zie ook het boek van Brian Peskin “Het verzwegen verhaal over kanker”). Deze ideale verhouding essentiële vetzuren is aanwezig in biologische hennepzaadolie. Twee eetlepels per dag geeft een goede bescherming.

KLAMATH wilde blauwgroene alg

Aphanizomenon flos-aquae (AFA), of de wilde blauwgroene alg uit het Klamath-meer, is één van de weinige algen die nog in zijn oorspronkelijke omgeving groeit en wordt geoogst. Het Klamath Lake kent een zeer hoge concentratie aan mineralen door de afzetting van vulkanisch as zo’n 7000 jaar geleden. Algen staan helemaal onderaan in de voedselketen en hebben een belangrijke rol vervuld bij het ontstaan van leven op aarde. Het heeft onze planeet nl. veranderd in een levensondersteunend systeem voor de meer complexere levensvormen. Eéncellige zeeplanten, waartoe de algen behoren, zorgen met behulp van fotosynthese voor 70 tot 80 % van de zuurstof op aarde.

Het hooggelegen Klamath-meer in Oregon (V.S.). Het grootste verschil tussen de wilde blauwgroene alg en andere algen zit in de energetische waarde. De regio rond het hooggelegen Klamath-meer in Zuid-Oregon staat bekend als nog één van de weinige onbezoedelde streken op aarde. Door het ondiepe water en het overvloedige zonlicht zitten de algen vol zonne-energie en levenskracht. Algen vormen ook om een andere reden een ideale bron van voeding:hoe lager een organisme zich in de voedselketen bevindt, hoe lager de concentratie aan toxische stoffen. Logisch ergens als je begrijpt dat toxische stoffen moeilijk afbreekbaar zijn en zich opstapelen in organismen. Als je dus bijv. vlees eet, neem je meer dan 10 keer zoveel pesticiden, herbiciden en radio-activiteit op dan bij fruit en groenten.

De waarde van de Klamath Lake algen schuilt hoofdzakelijk in 2 soorten gezondheidseffecten: de enorme concentratie aan voedingsstoffen, en de heilzame werking op onze hersenactiviteit. Op aarde is tot op heden geen plant bekend die nog rijker is aan voedingsstoffen dan de Klamath Lake-algen (KLA).
Een gigantische overvloed aan voedingsstoffen

KLA is enorm rijk aan voedingsstoffen, KLA bevat o.a. enorme hoeveelheden vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en chlorophyl en wordt niet voor niets super- of wondervoedsel genoemd:

KLA bevat maar liefst 92 mineralen en sporenelementen waaronder magnesium, ijzer, potassium, zink, calcium, enz. Bovendien bedraagt de bio-opneembaarheid van de KLA meer dan 95 % omdat de celwand van de KLA zeer zacht is en daardoor gemakkelijk kan worden afgebroken. Door een dramatische toename van het gebruik van chemicaliën in de landbouw sinds 1945 (schattingen spreken van een toename van 100.000 %) is ons voedsel stelselmatig verarmd. De exponentiële toename aan chronische en degeneratieve ziekten en immuniteitsaandoeningen hangen hier nauw mee samen. KLA vormt daarom hetideale voedingssupplement voor mensen die kampen met mineralen- en vitaminetekorten.

KLA bevat alle vitaminen in een perfecte balans, met uitzondering van vitamine D (dat door blootstelling aan zonlicht wordt aangemaakt) en vitamine E . Vooral vitamine B, C en beta-caroteen zijn overvloedig aanwezig in deze waardevolle blauwgroene algen. De wilde blauwgroene alg voorziet ook ruimschoots in voldoende vitamine B12. Veel vegetariërs hebben hier vaak een tekort aan omdat het met uitzondering van zeegroenten en algen enkel in dierlijk voedsel aanwezig is. KLA is zo rijk aan vitamine B12 dat reeds 1 gram KLA voorziet in uw dagelijkse behoefte. Tot op heden zijn er 2000 enzymen in KLA terug-gevonden. Enzymen hebben elk hun eigen specifieke werking en zijn onmisbaar bij een heel aantal lichaamsprocessen: vooral de stofwisseling en de spijsvertering hangen er heel nauw mee samen. Zij vormen katalysatoren die lichaamsprocessen bevorderen en versnellen en zijn in die zin één van de belangrijkste voedingsstoffen die we nodig hebben. Naast het tekort aan enzymen in onze voeding zorgen onze eetgewoonten voor een extra-probleem. Enzymen kunnen niet tegen extreme koude of verhitting. Bestraling, conservering en temperaturen onder het vriespunt en boven de 43 °C zorgen ervoor dat enzymen vernietigd worden. De chemische structuur van tryptofaan, één van de belangrijkste essentiële aminozuren

Het essentieel aminozuur tryptofaan.
KLA is rijk aan proteïnen en de 8 zgn. essentiële aminozuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. De proteïnen uit de Klamath-algen zijn hoofdzakelijk glycoproteïnen (in tegenstelling tot de lipoproteïnen uit vlees en groenten) waardoor ze veel makkelijker opneembaar zijn voor ons lichaam. Velen en vooral vegetariërs hebben vaak een tekort aan essentiële animozuren waardoor onvoldoende eiwitten aangemaakt kunnen worden. Eiwitten en aminozuren zijn van cruciaal belang voor de een goede werking van onze cellen, hormoonhuishouding, hersenen en het zenwustelsel.KLA bevat daarnaast ook Omega-3 en 6 vetzuren die een goede hersenwerking stimuleren.
De blauwgroene algen uit het Klamath-meer bevatten daarnaast erg veel chlorofyl, dat meerdere heilzame effecten heeft. Het doet dienst als grondstof voor hemoglobine, dat zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen. Een te laag gehalte aan hemoglobine leidt tot bloedarmoede. Tevens is chlorofyl belangrijk voor een goede darmwerking: het zorgt nl. voor de aanwezigheid van gezonde darmbacteriën in onze darm. Tenslotte werkt het ook heel zuiverend op het bloed: het heeft nl. de eigenschap dat het vele toxische stoffen waaronder zware metalen aan zich kan binden waardoor ze gemakkelijker kunnen uitgescheiden worden. KLA bevatten ook nog glycogeen, een suiker die bekend staat als dé brandstof voor de spieren. Glycogeen hoeft niet meer omgezet te worden door ons lichaam en wordt als een soort van energiereserve opgeslagen in de spieren en de lever. Ook bevat de blauwgroen alg uit het Klamath-meer rhamnose, een suiker die zorgt voor het transport van de voedingsstoffen doorheen de bloed-hersenbarrière en tot in de zenuwcellen.

KLA is een zegen voor de werking van de hersenen en het zenuwstelsel.
De hersenen zijn zonder twijfel het meest ondervoede orgaan in ons lichaam. Het maakt slechts 2 % uit van ons lichaamsgewicht, maar verbruikt wel 20 % van de beschikbare energie. De zowat 10 miljard neuronen (hersencellen) moeten daarom doorlopend in hun behoeften worden voorzien zodat zij hun werk naar behoren kunnen uitoefenen. Neurotransmitters stellen de hersencellen in staat om met elkaar te communiceren en aminozuren zijn onmisbaar voor de aanmaak van neurotransmitters. Het is precies hier dat de blauwgroene alg uit het Klamath-meer zijn superioriteit als voedingssupplement aan verleent…

De KLA kan nl. als enige in zijn soort rechtstreeks stikstof uit de lucht op te nemen. Daardoor kan de alg voorlopermoleculen van neuropeptiden aanmaken. Neuropeptiden zijn ketens van aminozuren die in ons zenuwstelsel als neurotransmitters werken. Zij werken als een soort boodschappers: zij zorgen nl. voor de communicatie tussen de zenuwcellen en voor de afgifte van bepaalde hersenhormonen doorheen ons lichaam. Daarnaast regelen zij ook de stofwisseling in de hersenen. De wetenschap heeft ondertussen vastgesteld dat de subtiele wisselwerking tussen geest en materie samenhangt met de werking van deze neuropeptiden…

Dit verklaart de wonderbaarlijke werking die de algen hebben op onze hersenen en ons zenuwstelsel. Klinisch onderzoek heeft het uitgewezen: de wilde blauwgroene alg stimuleert de werking van de hypothalamus, de hypofyse en de epifyse. Deze worden van oudsher geassocieerd met de hogere spirituele centra. Bovendien is een goede werking van de hypothalamus onontbeerlijk voor onze gezondheid. De hypothalamus regelt nl. de werking van het hele endocriene stelsel. Een verstoorde hormoonhuishouding kan niet wezenlijk verbeterd worden zonder de werking van de hypothalamus aan te pakken.

De blauwgroene algen kunnen dan ook zonder meer als een elixir voor de hersenen en het bewustzijn worden beschouwd. Steeds opnieuw horen we immers dezelfde ervaringen van gebruikers wereldwijd. De voordelen zijn o.a.:

    een scherpere focus en een toegenomen mentale weerbaarheid
    een verbeterde werking van zowel het lange als korte termijn-geheugen
    een groter probleemoplossend vermogen
    een toegenomen creativiteit
    een betere droomherinnering na het ontwaken
    een toename van het algeheel welzijn
    een toegenomen visualisatie-vermogen
    een toename van de synchronisatie tussen beide hersenhelften
    een toegenomen vermogen om sneller de alfa-staat te bereiken bij  meditatie

Veelvuldig onderzoek bevestigt de wonderbaarlijke werking van KLA:
Dr. Gabriel Coussens heeft sinds 1982 onderzoek gedaan naar de werking van deze algen en heeft in een aantal gevallen heel mooie resultaten bereikt met patiënten die leden aan de ziekte van Alzheimer, autisme, depressie, ADD, ADHD.

Er is zelfs een grootschalig project opgezet in een school in Nicaragua om de invloed van de KLA op kinderen te testen (Sevulla en Aguirre, 1995). Hiertoe kregen 1567 school-kinderen een half jaar lang 1 gram poeder van de KLA. De resultaten waren verbluffend:

1) de leerkrachten rapporteerden een toename van 54 % wat betreft de deelname van leerlingen aan het klasgebeuren

2) uit de lijsten van de schooladministratie bleek dat er een toename was van 21 % wat betreft de aanwezigheden in de klas

3) de school ging van de laatste naar de eerste plaats in de nationale lijst voor gestandaardiseerde academische testen

4) er werd een algehele verbetering waargenomen in de gezondheidstoestand van de kinderen

Uit een andere studie bleken heilzame effecten op het emotionele en sociale vlak (Claudia Jarratt, 1997). Honderdtweeënveertig kinderen kregen gedurende 10 weken 0,5 g tot 1g KLA in en vertoonden:

    toegenomen sociale vaardigheden
    een afname van angstgevoelens en depressie
    een vermindering van opeisend en manipulatief gedrag
    een toegenomen vermogen om richtlijnen op te volgen en taken uit te voeren

De talloze reacties van mensen die de Klamath Lake-algen gebruiken laten er geen twijfel over bestaan. Zij spreken – naast op het positieve effect op de hersenwerking – onveranderlijk van een aantal heilzame effecten op de gezondheid:

    toegenomen vitaliteit
    vermindering van stress, zowel fysiek als emotioneel
    vermindering van voedselverslavingen en overgewicht
    versteviging van huid, nagels en haar
    verhoging van de immuniteit
    vermindering van allergische reacties
    vermindering van spijsverteringaandoeningen
    ontgifting van het lichaam

Dit laatste aspect is ook de reden waarom je het gebruik geleidelijk aan moet opbouwen. Vooral mensen die last hebben van chronische ziekten of vermoeidheid, of een verzwakte immuniteit dienen in het begin te starten met een lagere dosis om zware ontgiftigingsreacties te vermijden. In de meeste gevallen wordt echter een gebruik aangeraden van 1/2 theelepel poeder, en dit 2 keer per dag. U kan het poeder best mengen met uw favoriete drank. Het poeder is verkrijgbaar in 2 maten: de pot van 21 g bevat ca. 42 dosissen van een 1/2 theelepel, de pot van 113 g 224 dosissen van eenzelfde grootte.

De MACA plant

De Maca is voor tot zover bekend één van de oudste gezondheidsondersteunende planten op aarde die als dusdanig werd gebruikt. Er zijn sporen van primitieve verbouwingswijzen van de plant teruggevonden in archeologische vindplaatsen tot 4000 jaar terug. Voor de plaatselijke bevolking in Peru was en is Maca nog steeds een waardevol voedingsmiddel en medicinaal gewas.

De Spanjaarden gaven tijdens de “Conquista” op aanraden van de plaatselijke bevolking Maca aan hun paarden die door de ontberingen op zo’n extreme hoogte enorm verzwakt en steriel waren geworden. De uitwerking van de plant op dier en mens was zo fenomenaal dat ook de Spanjaarden al snel de uitzonderlijke eigenschappen van de plant leerden appreciëren. Maar het is pas in de jaren ’90 dat het ontzaglijke potentieel van de Maca-wortel herontdekt werd. De Maca-wortel was bijna van de aardbodem verdwenen, maar door het pionierswerk van Dr. Chacon is het sindsdien aan een onstuitbare opmars in de markt voor gezondheidsproducten begonnen .

De verklaring voor deze wonderbaarlijke werking.
Maca is een ADAPTOGEEN die het lichaam in een evenwichtstoestand houdt en via de hypothalamus-hypofyse-as het hormonale stelsel aanzet tot een uitgebalanceerde productie van hormonale stoffen. De hypothalamus en hypofyse zijn twee hersenklieren die je hele hormoonstelsel regelen, en als deze uit balans zijn, krijg je last van gezondheidsproblemen.

Het brede werkingsveld van Maca.
Er bestaan dan ook weinig supplementen die even veelzijdig zijn als de Maca-wortel. Het consequent gebruik van Maca heeft een aantal gedocumenteerde effecten die bepalend zijn voor zijn meerwaarde als voedingssupplement.

    Maca heeft een heel vitaliserend en versterkend effect
    Maca versterkt het libido en heeft een gunstig effect op de voortplantingsorganen
    Maca ondersteunt de fysieke weerstand & immuniteit
    Maca voorkomt aftakeling van de hersenen en verlicht stress
    Maca bevat een schat aan mineralen, vitaminen en andere voedingsstoffen

Wat verklaart de krachtige werking van Maca?

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat we onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Hier zijn verschillende redenen voor:

    stress
    een verkeerd voedingspatroon (fastfood, tussendoortjes, diëten, enz.)
    huidige bewaarmethodes en de klassieke bereidingswijzen (koken en bakken)
    milieuvervuiling (giftige stoffen breken voedingsstoffen af in ons lichaam)
    een tekort aan vitale voedingsstoffen in onze voeding

De behoefte aan vitale voedingsstoffen neemt hierdoor hoe langer hoe meer toe en het is in dit plaatje dat we het belang van Maca kunnen begrijpen. De waslijst aan voedingsstoffen in Maca is dan ook werkelijk indrukwekkend:

1) Mineralen
Peruviaanse Maca bevat maar liefst 31 mineralen, wat de werking als een katalysator voor ons organisme verklaart. Een katalysator is een chemische samenstelling zonder dewelke de essentiële biochemische reacties van onze cellen in ons lichaam onmogelijk zouden zijn. Hoe sterker de katalysator, hoe minder energie deze lichaamsprocessen zullen verbruiken. Op deze manier draagt Maca bij tot de verjonging van onze cellen en komt het onze vitaliteit ten goede.

En dan hebben we het nog niet gehad over twee heel belangrijke vitaminen die de Maca-wortel rijk is, namelijk vitamine B11 (foliumzuur) en vitamine B12. Foliumzuur is bijzonder belangrijk omdat in onze voeding van nature heel weinig foliumzuur zit. Foliumzuur wordt dikwijls verward met folaten, die wel in onze voeding zitten, voornamelijk in bladgroenten. Er bestaat echter een groot verschil met betrekking tot de opneembaarheid. Vitamine B11 (foliumzuur) is een chemisch bestanddeel van folaten en kan er bijgevolg uit geïsoleerd worden. Foliumzuur is dan ook voor 85 tot 100 % opneembaar terwijl dat voor folaten maar voor 50% het geval is.

Bovendien zijn folaten bijzonder onderhevig aan temperatuursverschillen, lucht en licht. Na drie dagen bewaring in de koelkast zijn er al gemiddeld 70 % van de folaten verloren gegaan. Onze klassieke bereidigswijzen zoals koken en bakken zorgen ervoor dat de weinige resterende folaten ook nog eens verdwijnen. Foliumzuur is echter onmisbaar voor de aanmaak van het DNA en RNA, de bouwstenen van ons erfelijk materiaal en het leven. Bovendien speelt foliumzuur ook een essentiële rol bij de productie van rode bloed-lichamen en het behoud van een gezond hart.

2) Anti-oxidanten:
Anti-oxidanten zijn van cruciaal belang voor onze hersenen omdat zij aftakeling van het geheugen, neurodegenratieve aandoeningen zoals dementie en de ziekte van Alzheimer en Parkinson helpen voorkomen. De hersenen bestaan voor meer dan 50 % uit lipiden en zijn hierdoor een voortdurende bron voor de aanmaak van vrije radicalen. Naarmate de leeftijd vordert zal de schade door de toename van de vrije radicalen door het lichaam steeds minder goed hersteld kunnen worden.

Ook het zenuwstelsel deelt in de klappen omdat de synapsen, die de zenuwcellen met elkaar verbinden, geleidelijk aan beginnen af te sterven door de voortdurende aanvallen van de vrije radicalen. Het ontstaan van neurodegeneratieve kwalen hangt dus rechtsreeks samen met de voornoemde schadelijke uitwerking van de vrije radicalen op onze cellen. Maca vormt met andere woorden dus een belangrijke schakel in de preventie tegen allerlei neurodegeneratieve aandoeningen.

3) Aminozuren
Maca is voor ongeveer 10% samengesteld uit proteïnen of eiwitten, meestal aminozuren. Aminozuren vormen de bouwstenen voor de proteïnen en zijn uitermate belangrijk voor een goede werking van onze celfuncties. Ons lichaam maakt met behulp van aminozuren neurotransmitters aan zoals dopamine en noradrenaline, die de singalen tussen de zenuwcellen overbrengen. De belangrijkste aminozuren die voor de aanmaak van deze neurotransmitters zorgen zijn phenylalanine, tyrosine en histidine. Deze komen allen overvloedig voor in de Macawortel.

4) Arginine
Maca is ook heel rijk aan arginine. Arginine versterkt het libido en verbetert de sexuele prestaties. Klinisch onderzoek heeft daarnaast uitgewezen dat het de vruchtbaarheid positief beïnvloedt door een grotere productie en beweeglijkheid van de zaadcellen. Bovendien heeft arginine vaatverwijdende eigenschappen, waardoor de bloedtovoer naar de voortplantingsorganen verhoogd wordt. Maca wordt dan ook niet onterecht door velen als de natuurlijke Viagra bestempeld.

5) Sterolen
Maca is tevens rijk aan sterolen, en wordt daarom vaak door bodybuilders gebruikt als een gezond alternatief voor anabole steroïden omdat het de spiermassa opbouwt die noodzakelijk is voor grote en langdurige inspanningen. Maca heeft weliswaar een minder uitgesproken effect wat betreft de spieropbouw dan de klassieke hiervoor verkocht supplementen, maar anderzijds is het omwille van de aanwezigheid van andere voedingsstoffen wel veel uitgebalanceerder en completer als voedingssupplement.

Proeven met ratten hebben aangetoond dat Maca een belangrijk rol speelt bij de aanmaak van glucose uit de glucogeenreserves in het lichaam. Als een duursporter instort heeft dit steeds te maken met het feit dat de het lichaam door zijn glucosevoorraad heen zit en dat het lichaam niet langer voldoende glucogeen kan omzetten. Om deze reden is Maca dan ook het geschikte voedingssupplement voor hen die een verbetering van hun fysieke prestaties en hun uithoudingsvermogen nastreven. Of het nu gaat om een lange-afstandsloper of een fabrieksarbeider die 8 uur per dag aan de band moet staan, maakt in deze dan ook geen verschil uit.

6) Alcaloïden
Tot op heden zijn er in de Maca-plant 4 alkaloïden geïdentificeerd. Macaïne 1, 2, 3, en 4 zijn door Dr. Chacon in verband gebracht met de activering en de regulering van de hormonen in de hersenen. Maca is zo veelzijdig en waardevol omdat het op de hypothalamus en hypofyse werkt, en zo het hormonaal evenwicht herstelt en bevordert. Het gaat met andere woorden om een unieke holistische benaderingswijze om de hormonenproductie naargelang de behoeften, leeftijd en het geslacht te beïnvloeden. Maca vormt in die zin een natuurlijk, veilig en efficiënt alternatief voor hormonale substitutietherapie (HST).

Daarnaast heeft Maca ook een opvallend versterkend en vitaliserend effect, doordat het ook het evenwicht tussen insuline en glucagon positief beïnvloedt. Insuline en glucagon zijn twee in werkzaamheid aan elkaar tegengestelde hormonen die, als ze in balans zijn, onze bloedsuikerspiegel sturen. De aanwezigheid van deze alkaloïden in de plant is ook reeds meermaals in verband gebracht met de reputatie van de plant als afrodisiacum en vruchtbaarheidsverhogend middel. Bij een stijging van de geslachtshormonen in onze bloedwaarden wordt tevens chronische stress verlicht. Dit is heel belangrijk omdat langdurige stress de structuur en de werking van de hersencellen aantast.

Met al deze bestanddelen die de Maca-plant rijk is, wekt het dan ook geen verbazing dat deze wonderbaarlijke wortel een weldadig effect heeft in de volgende gevallen:

    vruchtbaarheidsproblemen,
    menopauze,
    vermoeidheid,
    geheugen- en concentratiestoornissen,
    doorbloedingsproblemen
    osteoporose en
    falende immuniteit

Voor zover bekend zijn er geen contra-indicaties voor het gebruik van Maca. Bovendien volstaat meestal 2,5 tot 5 gram per dag om reeds na enkele dagen tot weken een voelbaar effect te ervaren. Er bestaan ook echter extreme gevallen waar de dosis tot 10 gram verhoogd moet worden om verbetering of verlichting van bestaande klachten te verkrijgen.

– Voor meer info: http://helpbijkanker.nl

Advertenties