Natuurlijke Deodorant

Deodorant

Krijg je okselzweet en okselgeur niet onder controle? Maak zelf een natuurlijke deodorant! De specifieke geur van zweet ontstaat door bacteriën, die door menig deodorant enkel verdoezeld worden.

Hier is de oplossing!

Een van de meest verkochte cosmetica-producten is zeker de deodorant. Hoewel er nu deodorant kan worden gevonden die “geen parabenen en aluminium” (mogelijke oorzaken van borstkanker) bevatten, is de lijst van schadelijke stoffen nog steeds zorgwekkend lang.

top-cosmetic-chemicals-to-avoiddeodorant-schadelijke-inhoudsstoffen

Maar gelukkig voor ons, kunnen we nog steeds genieten van frisheid gedurende de dag, zonder het gebruik van schadelijke deodorants. Dit recept is ideaal voor mensen die een sterke zweetgeur hebben, die ze niet onder controle kunnen houden.

homemade-deodorant-recipe-ingredients

Ingrediënten:
– 20 gram zuiveringszout (baking soda)
– 16 g zetmeel
– 35 gram zuivere kokosolie en een paar druppeljes etherische olie (bij voorkeur salie: zeer goed tegen zweten)

NatuurlijkeDeodorant

Werkwijze:
Meng zuiveringszout en zetmeel in een kleine kom. Voeg kokosolie en de etherische olie toe en meng tot het mengsel glad en romig is geworden. Hou het in een kleine plastic pot en plaats het in de koelkast. Wacht tot het hard wordt.

Wanneer het mengsel verhard is, heb je een deodorant die zweet zal verminderen en de bacteriën zal doden en daarmee de sterke onaangename geur van zweet tegen zal gaan.

De resulterende deodorant kan worden opgeslagen in een “hermetisch afgesloten” pot in de koelkast, als je wilt dat het stevige is of op kamertemperatuur, als je het wilt gebruiken als een lotion.

Deze deodorant werkt zo goed als elk gekochte soort deodorant en laat geen sporen na op kleding. Als je het recept volgt, zou deze hoeveelheid genoeg moeten zijn om je voor een maand en een half tot twee maanden te voorzien van je eigen natuurlijke deodorant.

ingredienten

 

Advertenties