Keltische Bomenhoroscoop in Antwerpen

BomenhoroscoopAntwerpen Beukbomenhoroscoop CederBomenhoroscoop

Wie langs het “Eksterlaarpad” wandelt, heeft het vast al gezien. Op een grasveld tussen het kasteel Sterckshof en de Parkweg, in het westelijk gedeelte van het “provinciaal groendomein “Rivierenhof”, is een bomencirkel aangeplant. Pal in het midden van een kring bestaande uit eenentwintig verschillende bomen ligt er een groot stenen jaarwiel. Aan de voet van elke boom, een gegraveerde tegel met informatie over uw geboorteboom.

Naast de westerse dierenriem (‘sterrenbeelden’ van vis tot steenbok) en de Chinese astrologie (van tijger tot os) bestaat er ook een horoscoop die gebaseerd is op de Keltische cultuur. Deze “Keltische bomenhoroscoop” geeft aan welke boom jouw karakter het meest weerspiegelt. Bent u een trouwe kastanje of een onafhankelijke cipres? Bent u een gevoelige populier of een loyale haagbeuk? Kom het te weten tijdens een bezoekje aan de Keltische bomenhoroscoop in het Rivierenhof. Geniet van een prachtige bomencollectie thematisch bijeen gebracht in de nieuwste tuinkamer van dit 135 hectare grote provinciaal domein.

De Keltische bomenhoroscoop werd feestelijk ingehuldigd woensdag 24 juni, een dag gewijd aan de berk, die naast een bescheiden en betrouwbaar karakter, ook een levendige fantasie heeft.

WAAR:
In het provinciaal groendomein Rivierenhof, ongeveer t.h.v. de kruising Parkweg met het Eksterlaarpad in Deurne. De Keltische Bomenhoroscoop ligt op een grasweide tussen het kasteel Sterckshof en het politiekantoor Antwerpen Oost, nabij de Hooftvunderlei en de Unolaan.

MEER INFO:
http://www.provincieantwerpen.be/…/rivierenhof/collectietuinen.html
http://www.facebook.com/pages/Rivierenhof/617139571746146?fref=tsKC/pm 25.6.15

Advertenties