Zonlicht

Over de heilzame werking van “lichttherapie” zijn onderzoekers het eens. Het effect van Licht of de invloed van Licht op onze gezondheid kan groot zijn.

Zonlicht

Licht helpt op het fysieke vlak :

1. Licht verzet onze biologische klok. Blootstelling aan licht op bepaalde momenten van de dag, en aan duisternis op andere momenten kan jetlag verminderen en kan erg late avondtypen en erg vroege ochtendtypen helpen om op een meer gewenste tijden wakker te zijn en te slapen.

2. Licht verhoogt de alertheid en concentratie en daarmee ook onze prestaties en ons gevoel van welbevinden.

3. Licht beinvloedt onze hormoonhuishouding. ’s Nachts produceert onze pijnappelklier in de hersenen het hormoon melatonine, dat zich gemakkelijk over het hele lichaam verspreidt. Melatonine vertelt de organen als het ware dat het nacht is.

4. Licht (en vooral UV licht) is van invloed op het aanmaken van Vitamine D ** in onze huid.Je neemt Vit D op door 15 min in de zon te zitten, liefst met blote huid. Vit D maakt de mens vrolijk net als de Zonnestralen die je verwarmen.

Er gaat niets boven het daglicht, dat nog gratis is ook: maak liefst een wandeling in de buitenlucht, want beweging is ook belangrijk om fit te blijven. Zonlicht is ook voeding. Je verwerkt het niet alleen op fysiek niveau maar ook op andere subtielere niveaus, binnen je energievelden.

zonlichtontvangen

De zon met haar veranderlijke activiteiten is de belangrijkste bron van deze energie. De totale energie die een gemiddelde Europeaan gedurende 24 uur afstraalt, bedraagt zo’n 7500 kcal. De gemiddelde energieopname door voeding bedraagt slechts zo’n 2500 kcal. Het energieverschil moet door de omgevingsstraling worden aangevuld. Er zou geen leven mogelijk zijn op onze planeet zonder de zon. Mensen bang maken voor de zon blijft geen goed advies, het zal uiteindelijk meer schaden dan baten. De meeste mensen hebben een tekort aan zonlicht, niet een teveel.

Maar er is meer, onze voeding – het eten – is ook licht, hoe zuiverder onze voeding hoe meer energie en levenslust.

Vitaal water drinken helpt ook om de levensenergie en kracht van het Licht , water in de zon opladen is goed. Goed ademen doorheen de borststreek naar de buik is essentieel om dingen te verwerken en te verteren. Je lichaam is bovendien in staat om fotonen op te nemen uit zonlicht via de ogen en de huid. Lichttherapie overdag kan ook onze slaapkwaliteit verbeteren.

zonnestaren

Verder zijn biofotonen (levenslicht) erg belangrijk voor toename van ons bewustzijn en onze energiebalans. Wanneer er voortdurend Levenslicht, Levenskracht, Bronkracht doorheen jou kan stromen zal dit samenspel, deze coherentie, jou nieuwe inzichten geven in je gezond voelen. Wanneer er meer geestelijke kracht in jou kan indringen komt een speciaal soort van ‘harmonie en eenheidsfrequentie’ naar je toe waardoor elk deel van het lichaam met elk ander deel in verbinding staat. Slapende delen worden wakker, overactieve delen krijgen rust, je komt meer in balans. Je wordt uiteindelijk zoals het Leven bedoeld is : JEZELF zijn en daardoor bereik je een volledige integratie van lichaam, geest en ziel.

Het Licht dat je lichaam uitstraalt is ritmisch en reflecteert alle “biologische ritmes”. Het menselijke lichaam gloeit letterlijk en zendt in uiterst kleine hoeveelheden licht uit op niveaus die toenemen en afnemen met het verloop van de dag. De laagste uitstraling is om 10 uur ‘s ochtends en de hoogste is om 16 u, wanneer deze dan weer afneemt. Deze lichtuitstraling lijkt verbonden met onze lichaamsklok en met de ritmische schommelingen van onze stofwisseling in de loop van de dag. De biofotonenuitstraling van de handpalmen blijft echter vrij stabiel gedurende het jaar.

Dus ZONLICHT is onontbeerlijk noodzakelijk voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

zonlicht-brekenkleuren

** bijkomende info : Vitamine D is nodig om calcium en fosfor op te nemen, waardoor de botten en tanden sterk kunnen blijven. Maar Vit D heeft een krachtige invloed op de stemming, zij werkt tegen neerslachtige gevoelens en depressie. Vit D maakt de mens vrolijk net als de Zon!

Advertenties