Zeven ‘heksen’ levend verbrand in Tanzania – Heksenjacht in Nepal strafbaar

Bones

Zeven mensen zijn levend verbrand in een dorp in het westen van Tanzania door woedende dorpsbewoners. Een twintigtal huizen werd in brand gestoken. De zeven slachtoffers werden verdacht van hekserij door de bewoners van dat dorp. Dat heeft de Tanzaniaanse politie vandaag meegedeeld.

Volgens de politiebaas van de regio Kigoma, Jafari Mohamed, werden 23 mensen gearresteerd. Onder hen een stamhoofd en tovenaar-genezer. Over het lot van de beschuldigden wordt vrijdag beslist.

De lynchpartij kostte het leven aan vijf zestigers, een vijftiger en een veertiger en gebeurde maandagavond in het dorp Murufiti, in het district Kasulu, op ongeveer 1.200 km ten westen van Dar es Salaam, de economische hoofdstad van Tanzania.

vrouw-in-pokhara

Heksenjacht in Nepal is voortaan strafbaar

De regering van Nepal heeft ingestemd met een wet die straffen tot tien jaar cel stelt op misdaden tegen vrouwen waarbij het slachtoffer als heks wordt voorgesteld.

De autoriteiten in Kathmandu meldden vandaag dat de heksenjacht wordt verboden. Daders die een vrouw slaan, verbranden, martelen, ontkleden, dwingen uitwerpselen te eten of op andere wijzen vernederen of mishandelen, zullen zwaar worden gestraft. Op enkel iemand verbaal beschuldigen van hekserij, komt binnenkort drie jaar cel te staan.

Volgens activisten worden nog steeds vooral alleenstaande arme vrouwen aangevallen omdat ze heks zouden zijn, vooral in het zuiden van het land.

Bron: Laatste Nieuws

Advertenties